Möt Mira – en av våra duktiga konsulter

AvMalin Dannemann

Möt Mira – en av våra duktiga konsulter

Vi ställde några frågor till en av våra konsulter som berättar om sitt arbete på Topstaff.


Vad gjorde du innan din anställning på Topstaff?
– Vi flyttade från Serbien till Sverige för några år sedan. När vi kom hit började jag studera SFI. Genom ABF fick jag sedan praktik på en matbutik där jag fick prova på att jobba med varuplock och frontning.

Hur kommer det sig att du började på Topstaff?
– När jag var ute och praktiserade i butiken träffade jag på dig (Emil), då du var där några gånger på uppdrag genom Topstaff. Efter att min praktik var slut där skulle jag fortsätta praktisera i en annan butik – men då fick jag frågan om att jobba på Topstaff, vilket var fantastiskt.

Vad hade du för förväntningar på jobbet innan?
– Jag tänkte inte så mycket på det, jag var bara glad att få chansen till en anställning.

Hur har din anställning motsvarat de förväntningar du hade på förhand?
– Det har varit över mina förväntningar. Till en början fick jag lite extratimmar vid sidan av min SFI-kurs, vilket passade bra. Efter att jag blev klar med min kurs har jag verkligen fått utvecklas då jag gått från deltidsanställd till att idag jobba heltid, vilket var mitt mål när jag kom till Sverige.

Vad har du haft och vad har du för arbetsuppgifter nu?
– I början plockade jag mest kolonialvaror. Ganska tidigt in på min anställning fick jag chansen att lära mig kassan, vilket var väldigt roligt då jag dels kunde ta mer pass och på köpet lära mig svenska språket snabbare! Under tiden har jag även fått möjlighet att jobba längre perioder på utvalda poster i butiker, som frukt & grönt och mejeri när någon ansvarig varit på semester eller dylikt. Nu på senare tiden har jag också fått ansvaret att utbilda våra nya konsulter.

Hur är det att vara anställd på Topstaff?
– Det är både flexibelt, roligt och tryggt. Varje dag är unik på det sättet att jag är runt på lite olika butiker och jobbar. Men samtidigt är det inte så många olika att det blir till en otrygghet. Jag känner ändå att butikerna är som våra kollegor, då vi jobbar så pass tätt ihop och ofta. Jag behöver inte heller vara rädd för att känna att varje dag är den samma. Ibland är jag på frukt & grönt, ibland kassan – ibland mejeri. Den variationen är rolig och utvecklande.

Om författaren

Malin Dannemann administrator